EN | NL

A crystal clear view for a fundamental shift

Het oplossen van complexe vraagstukken is onze passie. Daarbij gaan we verder dan een briljante analyse alleen. Wij brengen grote organisaties in beweging. Met hoofd en hart ontwikkelen wij samen met onze cliënten oplossingen die zowel herkenbaar zijn als fundamenteel anders. En die duurzaam bijdragen aan een beter resultaat – zowel voor onze cliënten als voor de wereld in zijn geheel.

Wat

Wij werken voor grote organisaties. Samen met onze cliënten realiseren we doorbraken in complexe zaken. Sectorkennis komt vaak van onze cliënten, wij brengen een andere blik, structuur en gefocuste denkkracht.

Het resultaat van ons werk: een concrete strategie waarbij direct duidelijk is wat morgen anders te doen om tot duurzaam betere resultaten te komen – in alle lagen van de organisatie.

Hoe

Onze maatwerkaanpak is uniek. Met open, nieuwsgierige blik doorgronden we de huidige praktijk. Stellen ‘domme’ vragen, duiken diep in de data en leven ons in. Doorgronden de elementaire waardedrijvers en laten niet los voordat de puzzel is opgelost.

Afhankelijk van de situatie kiezen we ons ‘gereedschap’. Verwacht van ons geen standaardmethodes, doorsnee modellen of ellenlange presentaties. Verandering vraagt om helderheid.

De creativiteit en krachtige data-analyse van Eurékon samen met de kennis en kunde van onze professionals bleek de ideale combinatie om onze inkoopkosten structureel te verlagen en daarmee de zorg duurzaam te verbeteren. Eurékon levert.

Stefan Kroese

Voorzitter RvB, Noordwest Ziekenhuisgroep

Cases

Wij specialiseren ons bewust niet op een sector of onderwerp. We werken voor grote organisaties met lef. Bekijk hiernaast enkele voorbeelden van ons werk. Daarnaast delen we soms analyses op onze blog.
 

Private equity CDD
Chemical industry strategy

Wij specialiseren ons bewust niet op een sector of onderwerp. Juist in de kruisbestuiving van verschillende werelden zit waarde. Dat betekent echter niet dat wij elke opdracht aannemen.

We werken alleen met organisaties waarvan het management verandering zoekt en openstaat voor andere richtingen dan verwacht. Cliënten die een krachtige buitenboordmotor zoeken en zelf aan het roer willen blijven. Cliënten met lef.

Onze kracht zit in teamwerk en gefocuste inzet. Daarom doen we projecten waaraan we kunnen werken met meerdere mensen tegelijk – bij voorkeur in één ruimte samen met een team van onze cliënt.

Transitie naar zero CO2-emissies voor internationale luchthaven

Samen ontwikkelden we een roadmap met heldere keuzes om op een economisch verstandige manier naar ‘nul’ te gaan. Voor alle processen; samen met alle stakeholders
Onze cliënt heeft zich nu gecommitteerd aan de doelen van het Akkoord van Parijs

Inkoopkosten reduceren voor groot ziekenhuis

Hoe meer handen aan het bed te realiseren als kosten van inkoop steeds stijgen bij een gelijke omzet? Samen met specialisten en medewerkers heronderhandelden we contracten, pasten specificaties aan en vonden nieuwe leveranciers. En realiseerden zo de financiële ruimte voor betere zorg.

Lagere kosten én minder hinder voor reizigers

We stonden ’s nachts in het spoor en koppelden databases. Samen met de infra-beheerder realiseerden we een compleet nieuwe planningssystematiek voor werkzaamheden. Het resultaat is geen afweging tussen hinder en kosten maar jaarlijks €130mln lagere kosten én 30% minder hinder voor reizigers.

Marktintroductie chocolademerk in Europees land

Hoe introduceer je een premium merk chocolade zonder dat de twee huidige marktleiders je dwingen tot ondraagbaar hoge marketingkosten? Samen ontwikkelden we een passende strategie.

Eurekon Industrial

Decarbonisatie- en assetstrategie voor de chemische industrie

De industrie wil van het gas af, maar wat is het alternatief? Samen hebben we concrete scenario’s opgesteld voor CO2-vrije productie - afhankelijk van de beschikbaarheid en betaalbaarheid van: waterstof, NH3, en/of elektriciteit.

Verlieslatende zero emissie OV-concessie winstgevend maken

Nog voor de concessie van start ging zorgden we toch voor een winstgevende start door te investeren in beter passende zero emissie bussen, een nieuwe buslijn te introduceren en de planning te optimaliseren. Hogere omzet en lagere kosten.

Commerciële focus bepalen voor ingenieursbureau

Structurele marktveranderingen zoals concurrentie van zzp-ers duwden de resultaten in het rood. Samen bepaalden we welke projecten en klanten echt winstgevend zijn. En pasten daar zowel de commerciële strategie als de interne operatie op aan.

Private equity CDD

Commercial Due Dilligence voor private equity
Is bij een overname iets anders nodig dan een standaard CDD-rapport? Om de drijvers van succes echt te doorgronden? Dat doen we graag. En samen. Zoals:

 • Na initieel commercieel succes €250 miljoen verbrandt in grote plannen. Lukt het nu wel?
 • Marktleider in NL wil internationaal. Naar welke landen en met of zonder de huidige CEO?
 • Uniek, high-tech product – maar voor welke markt?
 • Wereld marktleider met plan voor nieuwe markt. Wat is nodig voor succes?
Pensioenfonds Eurékon

Risicohouding pensioenfonds bepalen

Hoe zinvol is het mensen van 30 naar hun risicohouding te vragen? Samen ontwikkelden we baanbrekende methode die effectiever en minder belastend is voor deelnemers. En met enthousiasme ontvangen door de AFM.

Pro bono Eurekon

Pro bono projecten
In al onze opdrachten werken we aan een betere wereld. Soms pro bono. Een paar voorbeelden:

 • Duurzame energie in Afrika
 • Covid-ziekenhuisopnames goed voorspeld
 • Transparantie in duurzame handel
 • Catshuisoverleg – verbeteren van het verdienvermogen van Nederland

Pro bono projecten
In al onze opdrachten werken we aan een betere wereld. Soms pro bono. Een paar voorbeelden:

 • Zonne-energie – strategie om meer mensen in Afrika van duurzame energie te voorzien
 • Covid-19 zorg – ziekenhuisopnames goed voorspellen en afschaalframework co-creëren
 • Duurzame handel – transparantie als middel voor eerlijke beloning boeren
 • Catshuisoverleg – gericht verbeteren van het verdienvermogen van Nederland
Heading layer

Disruptie in operatie rioleringstechniek

Bedrijf in handen van private equity wilde graag winstgevend groeien. Wij liepen ‘rioolstage’ en ontdekten een manier om in minder tijd en met minder dure wagens eenzelfde resultaat te bereiken. Dat was de basis voor een sterke groei – van marktaandeel en winstgevendheid.

Strategische ommekeer voor Vakantieparken

Europese partij zat vast in negatieve spiraal van steeds later boekende klanten en oplopende kortingen. De oorzaak bleek niet de kwaliteit van het product maar de commercie. Samen keerden we de trend en brachten de rust en winstgevendheid terug.

Groei realiseren voor Europese zakelijk dienstverlener

Ondanks een behoorlijke omzetgroei daalde de winstgevendheid van een detacheerder. Samen vonden we uit wat daarvan de oorzaak was. Het veranderen van de commerciële focus en plaatsingsstrategie bleek essentieel om de winstgevendheid te verhogen en medewerkers langer te behouden.

FMCG-producent zoekt winstgevende groei

Met talloze kortingen en bonussen ontbrak gedetailleerd beeld van de netto marge. In enkele weken was er inzicht naar product, order en klant. Samen pasten we de marketing- en pricingstrategie aan en reduceerden kosten in de logistiek. Met sterke winstgroei tot gevolg.

Europa-strategie voor Japanse autofabrikant

Verkopen in Europa daalden 30% in anderhalf jaar. Interviews met dealers in zes landen leverde een lijst aan mogelijke oorzaken op. Wij toonden aan dat twee factoren 80% van de daling verklaren. De oplossing vergde daarmee veel minder investeringen dan verwacht.

previous arrow
next arrow
Slider

Eurékon levert consistent hoge kwaliteit gebaseerd op kwantitatieve analyse. Ik ben daarnaast vooral onder de indruk hoe we onze projecten gezamenlijk hebben opgepakt. Op natuurlijke wijze ontstond er 1 uiterst effectief team van Schiphol en Eurékon.

Richard Emmerink

Director Strategy & Airport Planning Schiphol

Samen

Samenwerken zorgt voor betere oplossingen in minder tijd. Alleen bedenk je mooie dingen, samen realiseer je doorbraken.

Krachtig en bescheiden

Onze cliënten zijn experts in hun sector. Wij voegen een andere blik en focus toe. Beide elementen zijn essentieel.

Oprecht

We zijn duidelijk over wat we wel én wat we niet weten. Wij werken met hoofd en hart. En benoemen wat we zien en ervaren – ook als dat confronterend is.

In balans

Ons ambacht vraagt zowel analytische kracht als creativiteit en intuïtie. Structureel veel uren maken helpt daarbij niet; afstand en ontspanning helpen wel.

Duurzaam

Wij gaan voor de lange termijn. Het belang van onze cliënten staat voorop – maar gaat niet boven dat van onze maatschappij. In ons advies nemen we de belangen van alle stakeholders mee. Wij zijn een CO2-neutrale B Corporation.

previous arrow
next arrow
Slider

De Eurékon-methode zorgt voor radicaal nieuwe inzichten die een overtuigende ‘case for change’ opleveren. Dat is meerdere keren zeer waardevol gebleken.

Hans Peters

CCO Eneco Groep

Eurekon - Melle de Vent
Simona Lu Eurekon
Eurekon - Melle de Vent
Hugo algemeen

Team
Wij zijn trots op elkaar en op ons team van top-tier strategy consultants. Ieder van ons kan dingen die de ander niet kan. En niemand van ons kan wat we samen kunnen.

Zie hiernaast een korte introductie van onze teamleden.

Paco Eurekon

Team

Wij zijn trots op elkaar en op ons team van top-tier strategy consultants. Ieder van ons kan dingen die de ander niet kan. En niemand van ons kan wat we samen kunnen.

Zie hiernaast een korte introductie van onze teamleden.

Gina de Vries Eurekon
Simona Eurekon
Floor Eurékon
Arjan Reinders Eurekon
Eurekon - Niels Janssen
Stein Eurekon
Arjan Reinders Eurekon

Arjan Reindersreinders@eurekon.nl / +316 5229 0769

Arjan heeft 15 jaar ervaring als strategieconsultant in uiteenlopende sectoren en type projecten. Is zeer doelgericht en efficiënt in het begrijpen van een nieuw probleem én daar een oplossing voor te verzinnen. Onze best geklede man en trotse vader van twee dochters. Zelf ingetogen en altijd de rust zelve.

Arjan (1987) studeerde Economics aan de Universiteit van Uppsala in Zweden en Business Management aan de Universiteit Groningen (beide cum laude). Ook woonde en studeerde hij enige tijd in Taiwan. Arjan startte in 2010 bij Strategy Development Partners – de voorloper van Eurékon waarvan hij co-founder is.

Melle de Vent Eurekon

Melle de Ventvent@eurekon.nl / +316 2033 3498

Melle koppelt vergezichten aan concrete acties nu. Hij heeft de onbedwingbare neiging om te begrijpen hoe iets werkt – en in het proces te leren van en aan anderen. Fanatiek sporter in de breedte – van samen hockeyen tot bergbeklimmen en wing foiling.

Melle (1994) studeerde cum laude af in Industrial Engineering - Automation & Control aan de Universiteit Groningen. Werkte in Zuid-Korea aan de besturing van autonome auto’s en in Nederland bij een internationaal mediabureau alvorens te starten bij Eurékon.

Heading layer
Simona Lu Eurekon

Simona Lulu@eurekon.nl / +316 8154 1412

Simona heeft een passie voor teamwerk. Nu bij Eurékon, en hiervoor in een actief verenigingsleven en wedstrijdroeien. Ze slaat graag een brug tussen wetenschappelijke inzichten en business. Ze is een echte duizendpoot die graag in beweging blijft zoals blijkt uit haar hobbies basketbal, racefietsen, piano spelen, ontwerpen, en koken. En daarna samen lekker eten, uiteraard!

Simona (1996) heeft een master in Life Science & Technology en een tweede master in Management of Technology, beide van de Technische Universiteit Delft. Als onderdeel van haar studies werkte ze voor verschillende bedrijven in Life Sciences en Retail.

Niels Janssen Eurekon

Niels Janssenjanssen@eurekon.nl / +316 2745 2602

Onze generalist en managing partner met ruim 20 jaar ervaring. Danser en techneut. Sterk van hypothese tot analyse en het initiëren van beweging. Tegelijkertijd een luisterend oor voor cliënt en team. Niets motiveert hem meer dan mensen met een oprechte vraag richting geven – zowel zakelijk als privé.

Niels (1971) studeerde Applied Physics aan de Universiteit Twente en Japanese Language and Business Studies aan de Universiteit Leiden. Hij woonde en werkte onder meer op de Filipijnen en in Japan. In 1998 startte hij zijn consulting carrière bij OC&C Strategy Consultants. In 2006 richtte hij Strategy Development Partners op – de voorloper van Eurékon. Niels is daarnaast certified group facilitator en coach bij de Association of Facilitators.

Gina de Vries Eurekon

Gina de Vriesdevries@eurekon.nl / +316 5435 0739

Recruiter, personal assistant van Niels en de helpende hand binnen kantoor.
Door haar 2 voetballende kinderen is zij in haar vrije tijd veel langs de voetbal velden te vinden. Daarnaast verdienstelijk fotograaf en muziekliefhebber.

Gina (1983) heeft veel ervaring op het gebied van marketing en combineert dit graag met het op verschillende manieren ondersteunen van ondernemers.

Stein Kooijman Eurekon

Stein Kooijmankooijman@eurekon.nl / +316 1159 9734

Stein houdt van paragliden waar je bij langere reizen continu varianten doorrekent: waar vind je thermiek, waar is een veilige landingsplek bij problemen? In zijn werk bij Eurékon past hij vergelijkbare vaardigheden toe om de goede vragen te stellen en snel varianten door te rekenen.

Stein (1999) studeerde Econometrics and Operations Research aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde een master (cum laude) in Quantitative Risk management aan de Vrije Universiteit Amsterdam met focus op AI en machine learning. Naast paragliding houdt hij ook van kickboxen en skiën.

Hugo Eurekon

Hugo Tirionhugo.tirion@eurekon.nl / +316 2263 9089

Hugo is een bedachtzame luisteraar, die vloeiend kan schakelen tussen complexe analyses en heldere communicatie. Hij absorbeert snel nieuwe informatie en wendt deze creatief aan om inzichten te verkrijgen. In zijn vrije tijd danst hij tango en leest over geschiedenis en politiek.

Hugo (1997) heeft een master in Chemical Engineering en in Management of Technology, beide van de Technische Universiteit Delft.

Paco Eurekon

Paco Vervaetvervaet@eurekon.nl / +316 2742 5017

Paco, ons Belgisch gezicht in Rotterdam, kent de kracht van een goed verhaal en weet hoe hij data kan gebruiken om het te vertellen. Hij heeft een passie voor de Franse Revolutie en kan je alles vertellen over hoe deze gebeurtenis onze maatschappij nog steeds beïnvloedt.

Paco (1997) studeerde zowel politicologie als psychologie aan de Universiteit Leiden, en ging toen naar Parijs om er een master International Public Management te doen aan Sciences Po. Na zijn studie deed hij ook waardevolle ervaring op als EU-lobbyist en als Global Trade consultant voordat hij startte bij Eurékon.

Floor Eurékon

Floor ter Haarfloor.terhaar@eurekon.nl

Floor wordt enthousiast van het oplossen van uitdagende puzzels – ze kan goed overweg met het abstracte en maakt dat vervolgens concreet. Als wiskundige gaat zij analytisch en precies te werk, het liefst met slimme, gezellige mensen om haar heen. In haar vrije tijd houdt ze ervan om van het leven te genieten door lekker te koken en eten, te reizen, veel te sporten en leuke dingen te doen met vrienden.

Floor (1999) heeft een master Mathematical Sciences van de Universiteit Utrecht, met een specialisatie in topologie. Daarnaast heeft ze ervaring als docent wiskunde op een middelbare school.

previous arrow
next arrow
Slider

Career

Wil jij ons team top-tier strategy consultants versterken? Wij zoeken mensen die vertrouwen op hun intuïtie en tegen de stroom in durven te gaan – in het belang van onze cliënt of de maatschappij. Analytisch sterk en met een open blik.

Diversiteit zorgt voor betere resultaten. Wij zoeken dan ook nadrukkelijk mensen die ons team diverser maken – op alle gebieden.

Ieder van ons heeft zijn specifieke kracht en ervaring. Niemand kan het alleen – teamwerk is de essentie. Wij investeren continu in de ontwikkeling van het team en van jou. Ook dat is maatwerk.

Bezoek onze career website voor meer informatie en tips voor het sollicitatieproces, of neem contact op via career@eurekon.nl of +316 5435 0739 (Gina de Vries).

Interesse in een kennismaking?

Neem contact met ons op!

B-corp Eurekon

info@eurekon.nl
+316 2745 2602 (Niels Janssen)
Millenniumtoren, 26e verdieping
Weena 690, 3012 CN Rotterdam

Ons kantoor staat recht tegenover station Rotterdam Centraal.
Met de auto kun je voor de deur parkeren in garage ‘Schouwburgplein 2’.
De ingang is onderin de Weenatunnel.