EN | NL

A crystal clear view for a fundamental shift

Het oplossen van complexe vraagstukken is onze passie. Daarbij gaan we verder dan een briljante analyse alleen. Wij brengen grote organisaties in beweging. Met hoofd en hart ontwikkelen wij samen met onze cliënten oplossingen die zowel herkenbaar zijn als fundamenteel anders. En die duurzaam bijdragen aan een beter resultaat – zowel voor onze cliënten als voor de wereld in zijn geheel.

Wat

Wij werken voor grote organisaties. Samen met onze cliënten realiseren we doorbraken in complexe zaken. Sectorkennis komt vaak van onze cliënten, wij brengen een andere blik, structuur en gefocuste denkkracht.

Het resultaat van ons werk: een concrete strategie waarbij direct duidelijk is wat morgen anders te doen om tot duurzaam betere resultaten te komen – in alle lagen van de organisatie.

Hoe

Onze maatwerkaanpak is uniek. Met open, nieuwsgierige blik doorgronden we de huidige praktijk. Stellen ‘domme’ vragen, duiken diep in de data en leven ons in. Doorgronden de elementaire waardedrijvers en laten niet los voordat de puzzel is opgelost.

Afhankelijk van de situatie kiezen we ons ‘gereedschap’. Verwacht van ons geen standaardmethodes, doorsnee modellen of ellenlange presentaties. Verandering vraagt om helderheid.

De creativiteit en krachtige data-analyse van Eurékon samen met de kennis en kunde van onze professionals bleek de ideale combinatie om onze inkoopkosten structureel te verlagen en daarmee de zorg duurzaam te verbeteren. Eurékon levert.

Stefan Kroese

Voorzitter RvB, Noordwest Ziekenhuisgroep

Cases

Wij specialiseren ons bewust niet op een sector of onderwerp. We werken voor grote organisaties met lef. Bekijk hiernaast enkele voorbeelden van ons werk. Daarnaast delen we soms analyses op onze blog.
 

Wij specialiseren ons bewust niet op een sector of onderwerp. Juist in de kruisbestuiving van verschillende werelden zit waarde. Dat betekent echter niet dat wij elke opdracht aannemen.

We werken alleen met organisaties waarvan het management verandering zoekt en openstaat voor andere richtingen dan verwacht. Cliënten die een krachtige buitenboordmotor zoeken en zelf aan het roer willen blijven. Cliënten met lef.

Onze kracht zit in teamwerk en gefocuste inzet. Daarom doen we projecten waaraan we kunnen werken met meerdere mensen tegelijk – bij voorkeur in één ruimte samen met een team van onze cliënt.

Transitie naar zero CO2-emissies voor internationale luchthaven

Een lagere CO2-uitstoot is essentieel voor verdere ontwikkeling. Samen ontwikkelden we een roadmap met heldere keuzes om op een economisch verstandige manier naar ‘nul’ te gaan. Voor alle processen; samen met alle stakeholders.

Inkoopkosten reduceren voor groot ziekenhuis

Hoe meer handen aan het bed te realiseren als kosten van inkoop steeds stijgen bij een gelijke omzet? Samen met specialisten en medewerkers heronderhandelden we contracten, pasten specificaties aan en vonden nieuwe leveranciers. En realiseerden zo de financiële ruimte voor betere zorg.

Lagere kosten én minder hinder voor reizigers

We stonden ’s nachts in het spoor en koppelden databases. Samen met de infra-beheerder realiseerden we een compleet nieuwe planningssystematiek voor werkzaamheden. Het resultaat is geen afweging tussen hinder en kosten maar jaarlijks €130mln lagere kosten én 30% minder hinder voor reizigers.

Marktintroductie chocolademerk in Europees land

Hoe introduceer je een premium merk chocolade zonder dat de twee huidige marktleiders je dwingen tot ondraagbaar hoge marketingkosten? Samen ontwikkelden we een passende strategie.

Europa-strategie voor Japanse autofabrikant

Verkopen in Europa daalden 30% in anderhalf jaar. Interviews met dealers in zes landen leverde een lijst aan mogelijke oorzaken op. Wij toonden aan dat twee factoren 80% van de daling verklaren. De oplossing vergde daarmee veel minder investeringen dan verwacht.

Verlieslatende zero emissie OV-concessie winstgevend maken

Nog voor de concessie van start ging zorgden we toch voor een winstgevende start door te investeren in beter passende zero emissie bussen, een nieuwe buslijn te introduceren en de planning te optimaliseren. Hogere omzet en lagere kosten.

Commerciële focus bepalen voor ingenieursbureau

Structurele marktveranderingen zoals concurrentie van zzp-ers duwden de resultaten in het rood. Samen bepaalden we welke projecten en klanten echt winstgevend zijn. En pasten daar zowel de commerciële strategie als de interne operatie op aan.

Strategische ommekeer voor Vakantieparken

Europese partij zat vast in negatieve spiraal van steeds later boekende klanten en oplopende kortingen. De oorzaak bleek niet de kwaliteit van het product maar de commercie. Samen keerden we de trend en brachten de rust terug.

Disruptie in operatie rioleringstechniek

Bedrijf in handen van private equity wilde graag winstgevend groeien. Wij liepen ‘rioolstage’ en ontdekten een manier om in minder tijd en met minder dure wagens eenzelfde resultaat te bereiken. Dat was de basis voor een sterke groei – van marktaandeel en winstgevendheid.

Innovatiefocus bepalen voor wereldleider in internationaal betalingsverkeer

Gerespecteerde, betrouwbare partij wilde meer betekenen voor haar klanten. Een klein deel van hen bleek cruciaal voor het voortbestaan van onze cliënt. Samen zorgden we ervoor dat de innovatieagenda juist op hun wensen werd afgestemd.

Groei realiseren voor Europese zakelijk dienstverlener

Ondanks een behoorlijke omzetgroei daalde de winstgevendheid van een detacheerder. Samen vonden we uit wat daarvan de oorzaak was. Het veranderen van de commerciële focus en plaatsingsstrategie bleek essentieel om de winstgevendheid te verhogen en medewerkers langer te behouden.

FMCG-producent zoekt winstgevende groei

Met talloze kortingen en bonussen ontbrak goed beeld van de netto marge. In enkele weken was er inzicht naar product, order en klant. Samen pasten we de marketing en pricingstrategie aan (incl. key account plannen) en reduceerden kosten in de logistiek. De weg omhoog was gevonden.

previous arrow
next arrow
Slider

Eurékon levert consistent hoge kwaliteit gebaseerd op kwantitatieve analyse. Ik ben daarnaast vooral onder de indruk hoe we onze projecten gezamenlijk hebben opgepakt. Op natuurlijke wijze ontstond er 1 uiterst effectief team van Schiphol en Eurékon.

Richard Emmerink

Director Strategy & Airport Planning Schiphol

Samen

Samenwerken zorgt voor betere oplossingen in minder tijd. Alleen bedenk je mooie dingen, samen realiseer je doorbraken.

Krachtig en bescheiden

Onze cliënten zijn experts in hun sector. Wij voegen een andere blik en focus toe. Beide elementen zijn essentieel.

Oprecht

We zijn duidelijk over wat we wel én wat we niet weten. Wij werken met hoofd en hart. En benoemen wat we zien en ervaren – ook als dat confronterend is.

In balans

Ons ambacht vraagt zowel analytische kracht als creativiteit en intuïtie. Structureel veel uren maken helpt daarbij niet; afstand en ontspanning helpen wel.

Duurzaam

Wij gaan voor de lange termijn. Het belang van onze cliënten staat voorop – maar gaat niet boven dat van onze maatschappij. In ons advies nemen we de belangen van alle stakeholders mee. Wij zijn een CO2-neutrale B Corporation.

previous arrow
next arrow
Slider

De Eurékon-methode zorgt voor radicaal nieuwe inzichten die een overtuigende ‘case for change’ opleveren. Dat is meerdere keren zeer waardevol gebleken.

Hans Peters

CCO Eneco Groep

Team

Wij zijn trots op elkaar en op ons team van top-tier strategy consultants. Ieder van ons kan dingen die de ander niet kan. En niemand van ons kan wat we samen kunnen.

Zie hiernaast een korte introductie van onze teamleden.

Eurekon - Melle de Vent

Arjan Reindersreinders@eurekon.nl / +316 5229 0769

Arjan heeft 10 jaar ervaring in uiteenlopende sectoren en type projecten. Onze best geklede man en sinds 2018 trotse vader van een dochter. Extreem doelgericht en efficiënt. Fervent liefhebber van klassieke horloges en auto’s. Zelf toch ingetogen en altijd de rust zelve.

Arjan (1987) studeerde Economics aan de Universiteit van Uppsala in Zweden en Business Management aan de Universiteit Groningen (beide cum laude). Ook woonde en studeerde hij enige tijd in Taiwan. Arjan startte in 2010 bij Strategy Development Partners – de voorloper van Eurékon waarvan hij co-founder is.

Eurekon - Melle de Vent

Melle de Ventvent@eurekon.nl / +316 2033 3498

Melle koppelt vergezichten aan concrete acties nu. Hij heeft de onbedwingbare neiging om te begrijpen hoe iets werkt – en in het proces te leren van en aan anderen. Fanatiek sporter in de breedte – van samen hockeyen tot bergbeklimmen en wing foiling.

Melle (1994) studeerde cum laude af in Industrial Engineering - Automation & Control aan de Universiteit Groningen. Werkte in Zuid-Korea aan de besturing van autonome auto’s en in Nederland bij een internationaal mediabureau alvorens te starten bij Eurékon.

Elise van den Bergevandenberge@eurekon.nl / +316 3176 7631

Elise houdt ervan aan te pakken en concrete resultaten te bereiken. Het liefst samen met anderen. Jarenlang bracht ze dat in de praktijk in de horeca terwijl ze daarnaast de meest ingewikkelde (bedrijfs)modellen bestudeerde. Bij Eurékon komt het nu samen: complexe problemen waar ze samen met het team concrete oplossingen voor uitwerkt!

Elise (1998) heeft haar Master in Econometrie & Management Science en een Bachelor in Econometrie & Operations Research behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gedurende haar studies heeft ze gewerkt in een brasserie-restaurant – met toenemende verantwoordelijkheden voor het team en andere aspecten van de bedrijfsvoering.

Niels Janssenjanssen@eurekon.nl / +316 2745 2602

Onze generalist en managing partner met ruim 20 jaar ervaring. Danser en techneut. Sterk van hypothese tot analyse en het initiëren van beweging. Tegelijkertijd een luisterend oor voor cliënt en team. Niets motiveert hem meer dan mensen met een oprechte vraag richting geven – zowel zakelijk als privé.

Niels (1971) studeerde Applied Physics aan de Universiteit Twente en Japanese Language and Business Studies aan de Universiteit Leiden. Hij woonde en werkte onder meer op de Filipijnen en in Japan. In 1998 startte hij zijn consulting carrière bij OC&C Strategy Consultants. In 2006 richtte hij mede Strategy Development Partners op – de voorloper van Eurékon. Niels is daarnaast certified coach bij Leadership Insight.

Pieter Braamsbraams@eurekon.nl / +316 1689 2563

Ons meest relaxte teamlid houdt van muziek maken en lekker eten (kookt daarbij liever niet zelf). Pieter houdt in de meest ingewikkelde analyses het overzicht. En weet zo het team naar alternatieve ‘denkpistes’ te leiden als dat nodig is.

Pieter (1990) heeft een dubbele master van de TU Delft (Chemical Engineering en Management of Technology). Hij begon zijn consulting carrière direct na zijn studies en is co-founder van Eurékon.

Ton Nguyennguyen@eurekon.nl / +316 4672 7818

Scherpe observator en hobbyfotograaf. Verstaat de kunst om met weinig woorden veel impact te hebben. Als Ton spreekt, is het verstandig om te luisteren.

Ton (1993) behaalde een master Applied Physics aan de Universiteit Twente. Voltooide een deel van zijn studie aan de Deense Universiteit van Aarhus en deed onderzoek aan het befaamde Centre for Quantum Computation and Communications Technology in Australië. Ton is co-founder van Eurékon. Op dit moment volgt hij een MBA aan INSEAD.

Jan Jelle de Wit

Coming soon.

Veronika Antalová

Coming soon.

previous arrow
next arrow
Slider

Career

Wil jij ons team top-tier strategy consultants versterken? Wij zoeken mensen die vertrouwen op hun intuïtie en tegen de stroom in durven te gaan – in het belang van onze cliënt of de maatschappij. Analytisch sterk en met een open blik.

Diversiteit zorgt voor betere resultaten. Wij zoeken dan ook nadrukkelijk mensen die ons team diverser maken – op alle gebieden.

Ieder van ons heeft zijn specifieke kracht en ervaring. Niemand kan het alleen – teamwerk is de essentie. Wij investeren continu in de ontwikkeling van het team en van jou. Ook dat is maatwerk.

Bezoek onze career website voor meer informatie en tips voor het sollicitatieproces, of neem contact op via career@eurekon.nl of +316 3176 7631 (Elise van den Berge).

Interesse in een kennismaking?

Neem contact met ons op!

info@eurekon.nl
+316 2745 2602 (Niels Janssen)
Millenniumtoren, 26e verdieping
Weena 690, 3012 CN Rotterdam

Ons kantoor staat recht tegenover station Rotterdam Centraal.
Met de auto kun je voor de deur parkeren in garage ‘Schouwburgplein 2’.
De ingang is onderin de Weenatunnel.